листопада 06, 2018

Всеукраїнський тиждень фінансової грамотності

Всеукраїнський тиждень фінансової грамотності  04 - 11 листопада 2018 р.

 Інформаційна довідка про Всесвітній день заощаджень 
 Історія святкування Всесвітнього дня заощаджень розпочалася в італійському місті Мілан, коли 27 жовтня 1924 року представники ощадних банків із 29 країн зібралися на свій перший міжнародний конгрес ощадних банків (1st International Savings Bank Congress), який тривав до 31 жовтня.
 Саме в цей день один із його учасників – італійський професор Равізза запропонував щороку відзначати цей день як "Міжнародний день заощаджень" "на згадку про перші збори ощадних банківських інститутів усіх країн".
 За задумом організаторів, цей день має бути присвячений економії у широкому розумінні цього слова – від заощадження грошей до дбайливого ставлення до часу, речей, природних ресурсів тощо, а його метою проголосили стимулювання ідеї заощадження коштів та планування витрат.
Автори ідеї пропонували, щоб у цей день усі банки були відкриті і населення мало змогу переводити заощадження на свої рахунки.
 У 1989 році Міжнародний день заощаджень офіційно визнаний директивою ООН.
 Торік вперше відбувся День заощаджень в Україні, у якому взяли участь близько двох десятків банків. У цей день вони пропонували своїм клієнтам особливі умови розміщення депозитів, а також додаткову інформацію про діяльність фінансових установ. Для громадян цей день став шансом підвищити рівень фінансової грамотності та покращити фінансовий стан своєї родини, а для банків – можливістю залучити нових клієнтів та збільшити довіру до своєї діяльності.

За ініціативи Національного банку України для школярів можно відправитися у віртуальну подорож до Музею Грошей

Музей грошей Національного банку України Віртуальна екскурсія

За матеріалами сайту bank.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар